U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 7 december 2011, 15.02u

van Joris Van Hauthem, Filip Dewinter, Gerda Van Steenberge en Marijke Dillen
1396 (2011-2012) nr. 1
De voorzitter

Voorstel tot spoedbehandeling

Dames en heren, met toepassing van artikel 46 van het Reglement van het Vlaams Parlement heeft de heer Van Hauthem bij motie van orde het woord gevraagd.

De heer Van Hauthem heeft het woord.

Joris Van Hauthem

Voorzitter, zoals onze fractievoorzitter deze ochtend heeft aangekondigd, vraag ik de spoedbehandeling van het voorstel van resolutie betreffende een proeve van grondwet voor de toekomstige onafhankelijke Vlaamse staat. De tekst kan nu worden rondgedeeld. Dat biedt iedereen de kans alles eens rustig te lezen en daarna het voorstel van resolutie met veel enthousiasme goed te keuren.

De voorzitter

We zullen ons straks uitspreken over dit voorstel tot spoedbehandeling.

Het incident is gesloten.

Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging
Motie van orde

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.