U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 7 december 2011, 15.02u

Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging
De voorzitter

Dames en heren, bij koninklijk besluit van 5 december 2011 is de heer John Crombez met ingang van 5 december 2011 benoemd tot federaal staatssecretaris. Dientengevolge heeft hij geen zitting meer in het Vlaams Parlement.

De opvolger die in aanmerking komt om hem voor de duur van zijn ambt te vervangen, is de heer Jurgen Vanlerberghe.

Aan de orde is derhalve het onderzoek van de geloofsbrieven van de heer Jurgen Vanlerberghe.

Het administratieve onderzoek heeft uitgewezen dat hij aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden voldoet.

Mag ik aannemen dat het Vlaams Parlement het eenparig eens is met de conclusies van het administratief onderzoek? (Instemming)

De conclusies zijn aangenomen.

Ik roep de heer Jurgen Vanlerberghe uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig hem uit aan het spreekgestoelte de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt: “Ik zweer de Grondwet na te leven.”

– De heer Jurgen Vanlerberghe legt de grondwettelijke eed af.

Mijnheer Vanlerberghe, namens alle collega’s heet ik u van harte welkom in het Vlaams Parlement. (Applaus)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.