U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 23 november 2011, 14.02u

Mededelingen van de voorzitter
De voorzitter

Dames en heren, ik heb twee mededelingen.

Mijn eerste mededeling is dat de heer Van Rompuy vandaag de jeugdige leeftijd van 62 jaar heeft bereikt. In mijn persoonlijke felicitaties heb ik hem erop attent gemaakt dat de regering in Italië uitsluitend uit 60-plussers bestaat. (Applaus)

Mijn tweede mededeling is dat het op 14 november van dit jaar werelddiabetesdag was. Het doel van die dag is om aandacht en begrip te vragen voor suikerziekte of diabetes, een ziekte die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen. In België lijdt 10 procent van de bevolking aan diabetes. Een op de drie is zich daar niet van bewust.

Het Vlaams Parlement wil ook aandacht besteden aan deze ziekte. Daarom organiseren wij op initiatief van onze artsen een sensibiliserings- en screeningsactie rond diabetes. Vandaag kunt u voor meer info in de Anna Bijnszaal langsgaan bij de infostand van de Vlaamse Diabetesvereniging. Morgen staat de stand in het Atrium op de zesde verdieping van het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers. Ik beveel u dat van harte aan.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.