U bent hier

De voorzitter

Voorstel tot spoedbehandeling

Dames en heren, met toepassing van artikel 46 van het Reglement van het Vlaams Parlement heeft de heer Van Hauthem bij motie van orde het woord gevraagd.

De heer Van Hauthem heeft het woord.

Joris Van Hauthem

Voorzitter, wij zouden de spoedbehandeling willen vragen van een voorstel van resolutie dat we zonet hebben ingediend over de stichting van de Fédération Wallonie-Bruxelles. Het gaat over een resolutie die deze namiddag in het parlement van de Franse Gemeenschap zal worden goedgekeurd en die enige politieke betekenis heeft. Het gaat over meer dan een naamsverandering. Vanuit dit Vlaams Parlement zouden wij daar vandaag graag op reageren. Ik vraag dan ook om dit op de agenda te plaatsen voor een hoogdringende behandeling.

De voorzitter

We zullen ons daar straks over uitspreken.

Het incident is gesloten.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.