U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 7 juli 2010, 14.10u

Mededeling van de voorzitter
Jan Peumans

Mijnheer Reekmans, ik heb een antwoord beloofd op uw vraag of de eerder ingediende vragen aan de ministers Bourgeois en Muyters opnieuw moeten worden ingediend na hun ontslag en heraanstelling. Het antwoord luidt als volgt: “Een vraag wordt gericht aan een minister bevoegd voor een bepaalde aangelegenheid. Als die minister er om een of andere reden niet is of kan zijn, wordt een vervanger aangeduid door de Vlaamse Regering. De Vlaamse Regering is immers een collegiaal orgaan. De eerder ingediende vragen moeten dus niet opnieuw worden ingediend.”

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.