U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 2 juni 2010, 14.00u

Regeling van de werkzaamheden
De voorzitter

Dames en heren, volgende week staat de toespraak van de heer Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, op de agenda van de plenaire vergadering.

Voor een keurig verloop hiervan wil ik u verzoeken om uw plaatsen reeds enkele minuten voor de aanvang om 14 uur in te nemen en niet door de Zuilenzaal te komen.

Het Uitgebreid Bureau stelt bovendien voor om de actuele vragen te houden na de toespraak, wat een afwijking is van artikel 82, punt 5, a, tweede lid van het Reglement van het Vlaams Parlement. Is de plenaire vergadering het hiermee eens? (Instemming)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.