U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 29 april 2009, 9.08u

van Flor Koninckx, Joris Vandenbroucke, Frans Peeters, Annick De Ridder, Cindy Franssen en Fientje Moerman
2089 (2008-2009) nr. 1
De voorzitter

Bespreking

Dames en heren, de bespreking is geopend.

De heer de Kort, verslaggever, heeft het woord.

Dirk de Kort

Mevrouw de voorzitter, ik verwijs naar het schriftelijke verslag.

De voorzitter

De heer Peumans heeft het woord.

Jan Peumans

Mevrouw de voorzitter, wij gaan dit voorstel van resolutie niet goedkeuren. Ik weet dat de afwezige Flor Koninckx twee jaar geleden al eens heeft gezegd dat voorrangswegen gevaarlijke wegen zijn. We hebben eens een enquête gedaan om te weten hoe en wat.

In het voorstel van resolutie wordt een onderscheid gemaakt tussen gewest- en gemeentewegen. Ik heb al twee jaar geleden gevraagd om een lijst te krijgen van alle gewestwegen waar voorrang van rechts geldt en waar een verkeersregime geldt van meer dan 70 kilometer per uur. Ik heb die lijst nog altijd niet gehad. We hebben dat dan nagevraagd bij de administratie en daar heeft men die lijst niet. Dus ik vraag me af op welk onderzoek dit voorstel van resolutie is gebaseerd.

Ik heb die vraag ook in commissie gesteld. Ik had gehoopt vandaag van de heer Koninckx en de andere indieners - die allemaal schitteren door afwezigheid - een antwoord te krijgen. Maar ik stel vast, mevrouw de voorzitter, dat dat weer niet gaat.

De voorzitter

Vraagt nog iemand het woord? (Neen)

De bespreking is gesloten.

We zullen morgen de hoofdelijke stemming over het voorstel van resolutie houden.

van Sven Gatz, Miet Smet, Anissa Temsamani, Anne Marie Hoebeke, Ludwig Caluwé en Flor Koninckx
1969 (2008-2009) nr. 1

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.