U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 30 april 2008, 14.05u

Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging van een nieuw lid
De voorzitter

Dames en heren, bij brief van 8 april 2008 heeft mevrouw Cathy Berx met ingang van 25 april 2008 ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

De opvolger die in aanmerking komt om haar te vervangen, is de heer Ward Kennes.

De geloofsbrieven van de heer Ward Kennes werden al goedgekeurd in onze plenaire vergadering van 6 juli 2004. Een aanvullend onderzoek door het Algemeen Secretariaat heeft uitgewezen dat sindsdien geen wijziging is opgetreden in de vervulling van de verkiesbaarheidsvoorwaarden.

Ik stel dan ook voor niet opnieuw een commissie te benoemen voor het onderzoek van de geloofsbrieven van de heer Ward Kennes.

Is het parlement het daarmee eens? (Instemming)

Ik roep de heer Ward Kennes uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig hem uit de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt: "Ik zweer de Grondwet na te leven."

De heer Ward Kennes legt de grondwettelijke eed af.

Mijnheer Kennes, namens alle collega's heet ik u van harte welkom in het Vlaams Parlement. Ik wens u heel veel succes bij uw werkzaamheden. (Applaus)

Berichten van verhindering
Samenstelling van de commissies

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.