U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 23 april 2008, 14.04u

Hulde
De voorzitter

Dames en heren, vandaag nemen wij afscheid van onze collega Cathy Berx als Vlaams parlementslid. Mevrouw Berx heeft, ondanks haar vrij prille leeftijd, al een zeer indrukwekkende politieke weg afgelegd. Ze was onder andere OCMW-raadslid en gemeenteraadslid in Antwerpen en Vlaams parlementslid en bekleedt een niet onaanzienlijke functie in haar partij.

In dit parlement kennen we haar om haar gedreven tussenkomsten in dossiers van algemeen maatschappelijk belang, en zeker ook in onderwijsdossiers.

Cathy, namens alle leden van het Vlaams Parlement wens ik u van harte te danken voor uw inzet en uw engagement. Ik wens u heel veel succes in uw nieuwe functie als gouverneur van de provincie Antwerpen. Wij ontmoeten elkaar zeker nog bij andere gelegenheden. Heel veel succes. (Applaus)

Cathy Berx

Mevrouw de voorzitter, mevrouw de minister, collega's, ik denk dat dit niet het moment is voor ronkende verklaringen en een lange speech. Ik zal daar de komende 26 jaar nog genoeg gelegenheid toe krijgen. Ik zal ook mijn best doen om die verklaringen niet al te vaak aanleiding te laten zijn voor een actuele vraag of een interpellatie in dit parlement.

Ik wil toch van de gelegenheid gebruik maken om u, mevrouw de voorzitter en collega's, van harte te bedanken voor de zeer fijne en boeiende samenwerking over de partijgrenzen heen. Ik wens u en dit parlement ook de ambitie en de ruimte toe om verder uit te groeien tot een zeer toonaangevend en heel sterk parlement. Ik wil ook dat dit parlement en zijn leden de maatschappelijke erkenning en waardering krijgen voor het vele werk dat hier wordt gedaan.

Als het hier de afgelopen vier jaar bijzonder aangenaam werken en toeven was, had dat in grote mate te maken met de zeer grote inzet en inspanningen van alle medewerkers van het parlement. Van harte bedankt. Ik zal u en dit parlement echt missen.

Ik hoop u nog vaak in Antwerpen te mogen begroeten. Het is een prachtige provincie, waar ik mij vanaf nu met hart en ziel voor zal inzetten. (Applaus)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.