U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 2 mei 2007, 14.02u

Rouwhulde
De voorzitter

Dames en heren, beste collega's, voordat wij vandaag onze werkzaamheden vervolgen, wil ik stilstaan bij het overlijden van Karel Dillen vorige week vrijdag. Hij is 81 jaar geworden.

In 1978 werd Karel Dillen verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor het arrondissement Antwerpen. In 1979 werd hij voorzitter voor het leven van zijn partij Vlaams Blok. In 1987 stapte hij van de Kamer over naar de Senaat en weer twee jaar later naar het Europees Parlement. Op 18 juni 2003 nam hij om gezondheidsredenen ontslag als Europarlementslid.

Dames en heren, beste collega's, bij deze gelegenheid wil ik, mede namens u allen, aan de familie mijn deelneming bij dit verlies aanbieden, vooral natuurlijk aan zijn dochter Marijke, die wij allen goed kennen. Mag ik u vragen, om nu, ter nagedachtenis van de overledene, enkele ogenblikken stilte in acht te nemen?

- De Vlaamse volksvertegenwoordigers nemen enkele ogenblikken stilte in acht.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.