U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 1 februari 2006, 10.03u

Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging van een nieuw lid
De voorzitter

Dames en heren, bij brief van 30 januari 2006 heeft de heer Herman Reynders met ingang van 1 februari 2006 ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

De opvolger die in aanmerking komt om hem te vervangen, is mevrouw Els Robeyns.

De geloofsbrieven van mevrouw Els Robeyns werden al goedgekeurd in onze plenaire vergadering van 6 juli 2004. Een aanvullend onderzoek door het Algemeen Secretariaat heeft uitgewezen dat sindsdien geen wijziging is opgetreden in de vervulling van de verkiesbaarheidsvoorwaarden van mevrouw Els Robeyns.

Ik stel dan ook voor niet opnieuw een commissie te benoemen voor het onderzoek van de geloofsbrieven.

Is het Parlement het daarmee eens? (Instemming)

Ik roep mevrouw Els Robeyns uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig haar uit de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt: 'Ik zweer de Grondwet na te leven.'

Ik zweer de Grondwet na te leven.

De voorzitter

Mevrouw Robeyns, namens alle collega's heet ik u van harte welkom in het Vlaams Parlement. (Applaus)

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.