U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 22 december 2004, 15.04u

Motie van orde : persoonlijk feit

De N-VA blijft een consequente houding aannemen binnen de regeringsmeerderheid. Vlaams Belang kan zelfs niet vanuit zijn eeuwige oppositiepositie consequent zijn.

Voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde heeft de N-VA steeds het standpunt gehuldigd dat elke normale, parlementaire procedure mag gevolgd worden. Op het einde van de werkzaamheden moet, conform het ingediende wetsvoorstel, die splitsing echter wel een feit zijn. Het Vlaamse regeerakkoord wordt tot nu toe echter gerespecteerd.

De heer Dewinter zou eigenlijk de VLD moeten vragen hoe zij reageren op de verklaringen van premier Verhofstadt die strijdig zijn met het Vlaams regeerakkoord. Premier Verhofstadt vergelijkt zichzelf niet alleen met Don Quichote, een waanzinnige, maar vraagt iedereen hem te volgen. Volgt de VLD zijn premier als Sancho Panza op een ezeltje of volgt ze het Vlaams regeerakkoord?

Ik beraad me elke dag over onze regeringsdeelname. Zo hoort het. Net zoals de kritische houding van onze jongerenafdeling.

Patricia Ceysens

Ik wil gewoon opmerken dat de heer De Wever grof was.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.