U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 22 december 2004, 15.04u

Motie van orde : persoonlijk feit
Jean-Marie Dedecker

Ik wil niet tussenkomen in het debat omdat het gaat over krantenpraat. De topsport is in crisis. De minister wil iets doen aan dat probleem en het is toch niet verkeerd dat hij daarvoor te rade gaat bij parlementsleden van wie wordt verondersteld dat ze specialisten zijn. Toen men bezig was met het opstellen van de beleidsnota, heeft men mijn advies gevraagd. We hebben toen een aantal keer rond de tafel gezeten en men heeft me gevraagd of ik de functie van topmanager zou willen uitoefenen. Het is aan het parlement om te bepalen wat al dan niet kan. Ik zou trouwens geen eten willen geven aan de parlementsleden die functies cumuleren.

Ik ben tevreden dat er een nota Topsport is en dat er 2,5 miljoen extra wordt vrijgemaakt. Ik wil meewerken om dat te realiseren, in welke functie ook.

Carl Decaluwe

Ik heb uw naam niet genoemd.

Jean-Marie Dedecker

In Oostende noemen we dat tsjevenstreken.

Carl Decaluwe

Een topmanager moet de minister bijstaan bij de uitvoering van het beleid. Men kan geen rechter en partij zijn.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.