U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 28 april 2004, 14.25u

van Kris Van Dijck, Ludwig Caluwé, Sven Gatz, Norbert De Batselier en Dirk Holemans
2173 (2003-2004) nr. 1
De voorzitter

11 juli als Vlaamse vakantiedag

Algemene bespreking

De voorzitter : Aan de orde is het voorstel van decreet van de heren Kris Van Dijck, Ludwig Caluwé, Sven Gatz, Norbert De Batselier en Dirk Holemans houdende invoering van 11 juli als Vlaamse vakantiedag.

De algemene bespreking is geopend.

Ludwig Caluwé

, verslaggever : Ik verwijs naar het schriftelijke verslag.

Dit voorstel van decreet is echt een minimum. Een van mijn allereerste parlementaire activiteiten was het indienen van een voorstel van resolutie hierover. Ik wilde een regeling op federaal niveau, die de feestdagen van de deelstaten officieel zou erkennen. Nog steeds bestaan daarvoor barrières. Daarom wil ik een en ander in afwachting op Vlaams niveau geregeld zien. Dit is slechts een eerste stap.

De voorzitter

De algemene bespreking is gesloten.

Artikelsgewijze bespreking

De voorzitter : Aan de orde is de artikelsgewijze bespreking van het voorstel van decreet van de heren Kris Van Dijck, Ludwig Caluwé, Sven Gatz, Norbert De Batselier en Dirk Holemans houdende invoering van 11 juli als Vlaamse vakantiedag.

- De artikelen worden zonder opmerkingen aangenomen.

De artikelsgewijze bespreking is gesloten.

We zullen morgen om 10 uur de hoofdelijke stemming over het voorstel van decreet houden.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.