U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 19 maart 2003, 14.00u

Verwelkoming 400.000ste bezoeker
De voorzitter

MEDEDELING VAN DE VOORZITTER

Verwelkoming 400.000ste bezoeker

De voorzitter : Ik wil uw aandacht trekken op het feit dat wij op dit moment de 400.000ste bezoeker aan het Vlaams Parlement verwelkomen. Zij zit nu in de publiekstribune.

Het Vlaams-Parlementsgebouw is bijna dag op dag zeven jaar in gebruik. In die zeven jaar hebben wij inderdaad al 400.000 bezoekers ontvangen. Dat is een kleine 60.000 bezoekers per jaar.

Het Vlaams Parlement voert een glazen-huisbeleid. Wij vinden het immers belangrijk een open huis te zijn voor de burgers. Daartoe zijn er dagelijks groepsbezoeken. Ook stelt het Vlaams Parlement zijn infrastructuur ter beschikking voor evenementen met maatschappelijke meerwaarde. Bovendien wordt ruim bekendgemaakt dat het publiek welkom is op de plenaire vergadering en op de commissievergaderingen. Die aanpak blijkt dus vruchtbaar te zijn.

De 400.000ste bezoeker, mevrouw Anne Verbeeck maakt deel uit van een groep tweedejaarsstudenten van de Franstalige hogeschool ESCEDI die het Vlaams Parlement bezoeken in het kader van de cursus Nederlands. De educatieve aanpak van de rondleiding wordt blijkbaar ook door het hoger onderwijs gewaardeerd. Het toont ook aan dat het Vlaams Parlement bijdraagt tot de uitstraling van het Nederlands bij anderstaligen.

Mevrouw Verbeeck, u bent van harte welkom in het Vlaams Parlement. Ik wens u veel plezier tijdens de rondleiding.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.