U bent hier

De voorzitter

Stemming over het amendement

Aan de orde is de stemming over het amendement op het voorstel van resolutie van de heren Moreau, Peeters, Glorieux en Dirk De Cock, mevrouw Grouwels en de heer Van Dijck betreffende het heroprichten van een "Adviesraad voor de Franstaligen uit de Brusselse randgemeenten" door de Franse Gemeenschapscommissie.

  • Het amendement wordt niet aangenomen.

Hoofdelijke stemming

Aan de orde is de hoofdelijke stemming over het voorstel van resolutie de heren Moreau, Peeters, Glorieux en Dirk De Cock, mevrouw Grouwels en de heer Van Dijck betreffende het heroprichten van een "Adviesraad voor de Franstaligen uit de Brusselse randgemeenten" door de Franse Gemeenschapscommissie.

  • Het voorstel van resolutie wordt met 96 stemmen tegen 1 bij 21 onthoudingen aangenomen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.