U bent hier

De voorzitter

Aan de orde is het verslag namens de commissie voor Binnenlandse Aangelegenheden, Huisvesting en Stedelijk Beleid over het verzoekschrift over gemeentebelastingen op een tweede verblijf.

De heer Bart De Smet, verslaggever, verwijst naar het schriftelijk verslag.

Dirk De Cock

Volgens de indieners zijn de forfaitaire tarieven op tweede verblijven in de gemeente Oostende onbillijk. Minister Van Grembergen argumenteert, op basis van een brief aan de gouverneurs, dat de tarieven in Oostende binnen de opgelegde normen blijven.

De voorzitter

De plenaire vergadering neemt akte van het commissieverslag. (Instemming)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.