U bent hier

De voorzitter

Hoofdelijke stemming

Aan de orde is de hoofdelijke stemming over de met redenen omklede motie van mevrouw Heeren en de heren Van Looy en Kindermans tot besluit van de op 13 juni 2002 door mevrouw Heeren in commissie gehouden interpellatie tot de heer Dewael, minister-president van de Vlaamse regering, over de verklaringen van de minister-president betreffende het vrijmaken van meer gronden voor het creëren van woonruimte.

Dominique Guns

Wij zullen deze met redenen omklede motie niet goedkeuren omdat we daarover op 10 juli 2001 al een voorstel van resolutie hebben ingediend. Bovendien is de situatie veranderd door de synthesenota die de Vlaamse regering vrijdag heeft goedgekeurd.

  • De met redenen omklede motie wordt met 29 stemmen tegen 63 bij 18 onthoudingen niet aangenomen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.