U bent hier

De voorzitter

Aan de orde is het verslag namens de commissie voor Binnenlandse Aangelegenheden, Huisvesting en Stedelijk Beleid over het verzoekschrift over de toepassing van de wet op de begraafplaatsen.

Dirk De Cock

De indiener argumenteert dat de gemeente Rotselaar de wet op de begraafplaatsen niet toepast. Minister Van Grembergen antwoordt in een brief dat de gemeente in kwestie niet discrimineert maar de reglementen correct toepast. De commissie neemt dat standpunt over.

Bart De Smet

Ik sluit mij aan bij dat verslag.

De voorzitter

De plenaire vergadering neemt akte van het commissieverslag. (Instemming)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.