U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 26 juni 2002, 14.00u

De voorzitter

Aan de orde is de actuele vraag van de heer Keulen tot mevrouw Vanderpoorten, Vlaams minister van Onderwijs en Vorming, over de problemen bij de opleiding Musical aan de Erasmushogeschool in Brussel.

De discussie over de plaats van het kunsthogeronderwijs in de Vlaamse hogescholen is nog niet afgerond. Tijdens een hoorzitting daarover werd gewezen op de onzekere toekomst van de musicalopleiding binnen de Brusselse Erasmushogeschool. Welke stappen plant u om de toekomst van die opleiding te verzekeren?

Minister Marleen Vanderpoorten

Hogescholen hebben studiegebieden, opleidingen en opties. Nu heeft de Erasmushogeschool - zoals alle hogescholen autonoom - beslist om een aantal keuzevakken te bundelen tot de afstudeerrichting Musical. Afstudeerrichting is overigens een officieuze naam. Omdat deze afstudeerrichting te duur is, wil de Erasmushogeschool ze liever niet meer organiseren. Men heeft mij op dit probleem gewezen, maar decretaal kan ik niets doen.

Ik heb wel contact opgenomen met minister Anciaux om samen een oplossing te zoeken voor volgend academiejaar. Voorts heb ik alle kunsthogescholen uitgenodigd om ons over de problemen te buigen en een langetermijnoplossing te zoeken.

De voorzitter

Het incident is gesloten.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.