U bent hier

Plenaire vergadering

maandag 19 juli 2021, 13.03u

Voorzitter
Vakantiewensen
Disclaimer

Tekst nog niet goedgekeurd door de sprekers.

Dames en heren, ik wens iedereen een zeer deugddoende vakantie toe. Ik wil in eerste instantie – en misschien is dat wel het belangrijkste, en had ik dat dus eerst moeten zeggen – al het personeel van de diensten bedanken, dat toch wel, zoals altijd, zeer goed werk heeft geleverd. (Applaus)

Normaal gezien is het de laatste plenaire vergadering, maar u kent me: als het moet, dan roep ik u.

Collega Vandaele heeft het woord.

Voorzitter, ik wilde u vaderlijk terechtwijzen. U hebt het woord ‘vakantie’ gebruikt, maar u weet dat het parlement nooit met vakantie gaat. Wij gaan in reces.

Morgen hebt u opnieuw een plenaire vergadering aan uw broek. (Gelach)

Ik denk dat ik namens alle collega's mag spreken, voor één keer, en ik wil alle diensten, op onze beurt, bedanken in dit toch moeilijke werkjaar dat we achter de rug hebben.

Wij bedanken ook u, voorzitter.

Zeg dat nog eens! (Gelach. Applaus)

Ik weet niet of het namens de hele vergadering is, maar u hebt ook wel wat rust verdiend. Geniet ervan, en hopelijk zien we elkaar terug in iets normalere omstandigheden na dit reces, voorzitter.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.