U bent hier

Voorstel tot aanvulling van de agenda

De heer Rzoska heeft het woord.

Ik twijfel aan die laatste uitspraak, collega Vandaele, maar goed, dat is voor een andere discussie. (Gelach)

Voorzitter, op basis van artikel 50, punt 1, a), zouden wij graag bij hoogdringendheid een motie tot de uitoefening van het recht van het onderzoek, tot de oprichting van een onderzoekscommissie over de aanpak van de met PFOS-vervuilde (perfluoroctaansulfonaat) gronden op de Oosterweelwerven en de gevolgen voor de volksgezondheid aan de agenda toevoegen. We nemen de suggestie die collega Demir deze namiddag deed, ter harte. 

Is die motie al ingediend, collega Rzoska?

Ik zal collega Vandaele citeren: die komt nu uw richting uit.

Mevrouw Van den Bossche knikt ja, dus oké. Het is goed.

Voorzitter, ter aanvulling: die motie dienen we samen met de collega’s van Vooruit in.

Oké, dat is goed.

Het incident is gesloten.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.