U bent hier

Voorstel tot spoedbehandeling

Collega’s, we zijn toe aan de volgende actuele vragen, maar die zijn aan minister Crevits gericht. En als ik goed kan zien, zie ik haar niet. Collega D’Haese, u krijgt dus het woord. Bij motie van orde, neem ik aan? Of gaat u antwoorden op de vragen?

Neen, om tijd te winnen, voorzitter, om de minister de tijd te geven om hier te geraken, vraag ik het woord bij motie van orde ...

Zo genereus van u!

... op basis van artikel 50, punt 1, h), om de spoedagendering van ons voorstel van resolutie over het afschaffen van de avondklok op de agenda te zetten.

Hebt u de tekst dan ook verspreid onder de collega’s?

Die is gisterenavond al ingediend. Ik zal hem laten rondsturen.

U vraagt dat altijd aan de anderen, dus ...

Het grote verschil, voorzitter, is dat die teksten pas worden ingediend op het moment ...

Hij is gepubliceerd, dat klopt.

En minister Crevits is gearriveerd. U was een voorbeeldige entertainer, collega D’Haese. (Opmerkingen)

Voorzitter, de tekst is ondertussen ook rondgestuurd.

Oké, dank u wel.

Het incident is gesloten.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.