U bent hier

In de kijker

Actualiteitsdebat over toename coronabesmettingen en bezoekrecht in de woonzorgcentra

Begin deze week raakte bekend dat het aantal coronabesmettingen in de woonzorgcentra opnieuw sterk stijgt.  Hoe reageert minister Wouter Beke op deze evolutie? Welke gevolgen heeft dit voor het bezoekrecht van de rusthuisbewoners?  De plenaire vergadering debatteert hierover met minister Beke.

Actualiteitsdebat over mogelijke invoering Brusselse stadstol

De Brusselse Regering heeft plannen voor een vorm van rekeningrijden in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Vorige week lekten in de pers meer details uit over de concrete modaliteiten en mogelijke financiële implicaties voor de Vlaamse pendelaars.  De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement houdt hierover een debat met de ministers Lydia Peeters en Matthias Diependaele.

Actuele vragen

Tijdens het wekelijkse plenaire vragenuur kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over onderwerpen uit de actualiteit.

Ze kunnen hun actuele vragen indienen tot kort voor de plenaire vergadering en zo  snel inspelen op wat gebeurt in de samenleving.

Door de toevoeging van een actualiteitsdebat aan de agenda wordt het aantal actuele vragen beperkt.

Download hier de lijst met de actuele vragen van 21 oktober 2020 (pdf).

Spoedbehandeling voorstel van resolutie Groen over tweede en derde graad SO tijdens tweede coronagolf

De plenaire vergadering bespreekt via de spoedprocedure een voorstel van resolutie van de Groen-fractie over het verzoenen van veiligheid, leren en welzijn in de tweede en derde graad van het secundaire onderwijs tijdens de tweede golf van het coronavirus, en stemt over dit voorstel van resolutie.

Video

Verslag

Opening van de vergadering
Verontschuldigingen
Samenstelling van de commissies
Regeling van de werkzaamheden
Mededeling van de voorzitter
Regeling van de werkzaamheden
Regeling van de werkzaamheden

Agenda

vanaf 14:00 uur

Actualiteitsdebatten

Actuele vragen

vanaf 16:00 uur

EVENTUEEL Hoofdelijke stemmingen

over de moties tot besluit van het op 21 oktober 2020 gehouden actualiteitsdebat over de toename van het aantal coronabesmettingen en het bezoekrecht in de woonzorgcentra

over de moties tot besluit van het op 21 oktober 2020 gehouden actualiteitsdebat over de mogelijke invoering van een tolheffing door het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.