U bent hier

Voorstellen tot spoedbehandeling

Dames en heren, met toepassing van artikel 50 van het Reglement van het Vlaams Parlement heeft de heer Björn Rzoska bij motie van orde het woord gevraagd.

De heer Rzoska heeft het woord.

Voorzitter, ik wil niet aankondigen dat ik ergens op een betoging ben geweest … (Gelach)

… alhoewel ik het doel van die betoging wel een warm hart toedraag.

Ik heb wel drie voorstellen van resolutie die we bij hoogdringendheid op de agenda willen zetten: een voorstel van resolutie over de dood van George Floyd in de Verenigde Staten en de daaropvolgende maatschappelijke onrust, een voorstel van resolutie over het invoeren van praktijktesten op de private huurmarkt in de strijd tegen discriminatie, en een voorstel van resolutie over het opnemen van de kolonisatie en het dekolonisatieproces in de eindtermen van het Vlaamse basis- en secundair onderwijs.

We zullen ons straks uitspreken over deze voorstellen tot spoedbehandeling.

Het incident is gesloten.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.