U bent hier

In de kijker

Actuele vragen

Tijdens het plenaire vragenuur kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over onderwerpen uit de politieke actualiteit.

Wegens de coronacrisis gebeurt dat in aanwezigheid van een beperkt aantal parlementsleden.

Deze week vragen over:

- de economische relance en de Vlaamse taskforce;

- het tekort aan arbeidskrachten in bepaalde sectoren;

- mogelijke deliberaties en proclamaties in juli in het lager en secundair onderwijs;

- de standpunten van de gemeenschappen op de interministeriële conferentie met betrekking tot het exitscenario inzake onderwijs;

- de opstart van het aanloopleren (preteaching), de beschikbaarheid van laptops, het vermijden van leerachterstand en de aandacht voor sociaal welzijn bij de aanpak van de coronacrisis in het onderwijs;

- het garanderen van de veiligheid van leerlingen en leerkrachten bij de heropstart van het onderwijs;

- een tracing app voor het opsporen van contact met dragers van het coronavirus;

- de (mogelijke) annulatie van jeugdkampen, speelpleinwerking en andere vrijetijdsbestedingen tijdens de zomer wegens de coronacrisis;

- het standpunt van de Vlaamse Regering op de komende Nationale Veiligheidsraad met betrekking tot de economische exitstrategie.

Download hier de lijst met de actuele vragen van 22 april 2020 (pdf).

Resolutie tegen haat en discriminatie ten aanzien van lgbtqi+-personen

De plenaire vergadering heeft via een aanvulling van de agenda het voorstel van resolutie over het veroordelen en bestrijden van openbare discriminatie en haatzaaiende uitlatingen ten aanzien van lgbtqi+-personen in de Europese Unie en in de wereld goedgekeurd.

Video

Verslag

Opening van de vergadering
Verontschuldigingen
Ingekomen documenten en mededelingen
Mededeling van de voorzitter
Regeling van de werkzaamheden
Regeling van de werkzaamheden

Agenda

vanaf 14:00 uur

Actuele vragen

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.