U bent hier

In de kijker

Actualiteitsdebat over coronacrisis

Het parlement bespreekt met de Vlaamse Regering de crisis veroorzaakt door het Covid-19-coronavirus.  De fracties kunnen in een uitgebreid debat de diverse aspecten van de problematiek aankaarten.

Tevens wordt de behandeling bij spoed aangekondigd van een nooddecreet betreffende de aanpak van de coronacrisis (voorstel van decreet houdende afwijkingen op de gewestelijke vergunningsplicht in geval van civiele noodsituatie met betrekking tot de volksgezondheid).

De actuele vragen zijn geschrapt.

 

 

Video

Agenda

vanaf 14:00 uur

Actualiteitsdebat

vanaf 16:00 uur

EVENTUEEL Hoofdelijke stemmingen

over de moties tot besluit van het op 18 maart 2020 gehouden actualiteitsdebat over de aanpak van de coronacrisis

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.