U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 6 november 2019, 14.01u

Voorzitter
Mededeling van de voorzitter

Collega’s, ik wil graag twee collega’s feliciteren met hun eerste betoog aan het spreekgestoelte: mevrouw Vandromme tijdens het actualiteitsdebat en mevrouw D’Hose met haar eerste actuele vraag. (Applaus)

Mijnheer De Meester, dat was toch niet uw eerste betoog aan het spreekgestoelte? (Opmerkingen van Tom De Meester)

Maar dan hebt u al felicitaties gekregen. Ofwel tweede zit, dat kan ook. (Opmerkingen van minister Bart Somers)

Ja, minister Somers, u bent ook gefeliciteerd bij dezen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.