U bent hier

Plenaire vergadering

maandag 23 september 2019, 14.02u

Voorzitter
Mededeling van de aanwijzing van een deelstaatsenator

Dames en heren, bij brief van 19 juli 2019 deelt de griffier van de Senaat mee dat ingevolge de eedaflegging van mevrouw Elke Van den Brandt als minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering een mandaat van deelstaatsenator vacant is geworden, dat aan politieke formatie E (Groen) toekomt.

Groen heeft de voorzitter van het Vlaams Parlement een lijst overhandigd waarop zij mevrouw Soetkin Hoessen aanwijst als deelstaatsenator. Die lijst is ondertekend door de meerderheid van de leden van Groen in dit parlement.

De voorzitter heeft de door de politieke formatie ondertekende voordrachtlijst bij brief van 16 september 2019 aan de griffier van de Senaat betekend.

Onderzoek van de geloofsbrieven van opvolgers
Verkiezing van het Bureau

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.