U bent hier

Plenaire vergadering

zaterdag 13 juli 2019, 11.02u

Voorzitter
Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging

Dames en heren, bij brief van 12 juli 2019 heeft de heer Herman De Croo met ingang van 12 juli 2019 ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

De opvolger die in aanmerking komt om de heer Herman De Croo te vervangen, is mevrouw Freya Saeys.

De geloofsbrieven van mevrouw Freya Saeys werden al goedgekeurd in de plenaire vergadering van dinsdag 18 juni 2019.

Vraagt hierover iemand het woord? (Neen)

Ik roep mevrouw Freya Saeys uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig haar uit aan het spreekgestoelte de eed af te leggen, die luidt als volgt: “Ik zweer de Grondwet na te leven.”

– Freya Saeys legt de eed af.

Mevrouw Saeys, namens alle collega’s heet ik u opnieuw van harte welkom in het Vlaams Parlement. (Applaus)

Motie van orde
Mededeling van de voorzitter

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.