U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 22 mei 2019, 10.05u

Voorzitter
Mededeling van de voorzitter
De voorzitter

Dames en heren, er zijn nog zekerheden in het leven, namelijk dat minister Vandeurzen hier niet meer terugkomt. Het is niet omdat ik Limburger ben – en wat ik nu zeg is onvoorbereid en komt recht uit het hart –, maar ik wil Jo Vandeurzen heel nadrukkelijk bedanken voor het feit dat hij hier altijd aanwezig was, in de commissie, maar ook in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement, en dat zijn antwoorden altijd zeer uitgebreid waren. Ik heb het deze week nog aan Sonja Claes of ik weet niet meer wie verteld: Jo Vandeurzen is altijd over zijn spreektijd gegaan. Nooit heeft iemand dat gemerkt. Dat heeft ten eerste te maken met het feit dat hij langzaam spreekt en ten tweede natuurlijk ook met het feit dat hij de nodige uitleg en achtergrond gaf bij datgene waarin hij gedurende tien jaar hier als minister actief is geweest. Ik wil hem heel oprecht bedanken voor het feit dat hij gedurende tien jaar altijd ten dienste stond van het parlement. Ik wens hem natuurlijk het allerbeste toe.

Minister Vandeurzen, u hebt me beloofd dat u nog eens met mij gaat eten. We komen elkaar dus ongetwijfeld nog wel tegen. Ik wil u heel oprecht namens heel het parlement bedanken. (Applaus)

van Jan Bertels aan minister Jo Vandeurzen
434 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.