U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 24 april 2019, 14.12u

Voorzitter
Mededeling van de voorzitter
De voorzitter

Dames en heren, het Vlaams Parlement en het Agentschap Binnenlands Bestuur lanceren vanaf morgen, donderdag 25 april, de website ‘vlaanderenkiest.be’. Ik vraag daar toch even uw aandacht voor.

Na de succesvolle verkiezingswebsite voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen 2018 groeide het idee om ook voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement 2019 een gelijkaardige website op te zetten: www.vlaanderenkiest.be.

Het Vlaams Parlement werkte daarvoor samen met het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. De website biedt een overzicht van alle informatie over de Vlaamse verkiezingen 2019. Naast onder andere een module om de kandidaten op te zoeken, zal de website op 26 mei de verkiezingsresultaten voor het Vlaams Parlement op een meer gebruiksvriendelijke wijze weergeven.

Een begeleidende informatiecampagne zal de website via sociale media en nieuwssites promoten.

Wie dit wenst, kan campagnemateriaal downloaden via www.vlaanderenkiest.be.

Ik doe een warme oproep om daar gebruik van te maken, om de burger vertrouwd te maken met het doel van de verkiezingen van 26 mei.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.