U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 24 april 2019, 14.12u

Voorzitter
Mededeling van de voorzitter
De voorzitter

Dames en heren, het Vlaams Parlement en het Agentschap Binnenlands Bestuur lanceren vanaf morgen, donderdag 25 april, de website ‘vlaanderenkiest.be’. Ik vraag daar toch even uw aandacht voor.

Na de succesvolle verkiezingswebsite voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen 2018 groeide het idee om ook voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement 2019 een gelijkaardige website op te zetten: www.vlaanderenkiest.be.

Het Vlaams Parlement werkte daarvoor samen met het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. De website biedt een overzicht van alle informatie over de Vlaamse verkiezingen 2019. Naast onder andere een module om de kandidaten op te zoeken, zal de website op 26 mei de verkiezingsresultaten voor het Vlaams Parlement op een meer gebruiksvriendelijke wijze weergeven.

Een begeleidende informatiecampagne zal de website via sociale media en nieuwssites promoten.

Wie dit wenst, kan campagnemateriaal downloaden via www.vlaanderenkiest.be.

Ik doe een warme oproep om daar gebruik van te maken, om de burger vertrouwd te maken met het doel van de verkiezingen van 26 mei.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.