U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 6 februari 2019, 14.02u

Voorzitter
Mededeling van een fractie
De voorzitter

De heer Rzoska heeft het woord.

Voorzitter, het is natuurlijk jammer dat minister Van den Heuvel op dit moment nog niet hier is. Hij heeft nog een overleg met de minister-president, als ik het goed heb begrepen.

Ik wil van deze gelegenheid gebruikmaken om even aan te stippen dat ik, samen met mijn fractie, besef dat politiek een mooie maar soms een harde stiel is. Vanuit de Groenfractie wil ik de felicitaties overbrengen naar de nieuwe minister, Koen Van den Heuvel. We kijken uit naar de samenwerking. Heel wat mensen vragen een ambitieus beleid. We hebben nog heel wat dossiers te tackelen. Koen kent die dossiers goed, denk ik. Ze hebben toch te maken met de thema’s die van belang zijn. We kijken dus uit naar een samenwerking rond de boskaart, de betonstop en, wie weet, ook zelfs een klimaatwet. De Groenfractie wil een constructieve partner zijn, zoals we dat vorige week in het debat zeer duidelijk hebben aangegeven. (Applaus bij Groen)

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.