U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 9 januari 2019, 14.02u

Voorzitter
Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging
De voorzitter

Dames en heren, krachtens artikel 5, §2, van het bijzonder decreet van 7 juli 2006 over de Vlaamse instellingen heeft mevrouw Lydia Peeters door haar eedaflegging als lid van de Vlaamse Regering geen zitting meer in het Vlaams Parlement.

De opvolger die in aanmerking komt om haar voor de duur van haar lidmaatschap van de Vlaamse Regering te vervangen, is mevrouw Laurence Libert.

Het administratieve onderzoek heeft uitgewezen dat mevrouw Laurence Libert voldoet aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden.

Vraagt hierover iemand het woord? (Neen)

Ik roep mevrouw Laurence Libert uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig haar uit aan het spreekgestoelte de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt: “Ik zweer de Grondwet na te leven.”

– Laurence Libert legt de grondwettelijke eed af. (Applaus)

Mevrouw Libert, namens alle collega’s heet ik u opnieuw van harte welkom in het Vlaams Parlement.

Verkiezing van een lid van de Vlaamse Regering
Politieke fracties

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.