U bent hier

Plenaire vergadering

donderdag 20 december 2018, 13.59u

Voorzitter
Mededeling van de aanwijzing van deelstaatsenatoren
De voorzitter

Dames en heren, bij brieven van 13 december 2018 deelt de griffier van de Senaat mee dat de heer Jean-Jacques De Gucht en mevrouw Martine Taelman met ingang van 31 december 2018 ontslag nemen als deelstaatsenator.

Daardoor zijn twee mandaten van deelstaatsenator vacant geworden, die aan politieke formatie C toekomen.

Politieke formatie C heeft mij op 20 december 2018 een lijst overhandigd waarop zij mevrouw Freya Saeys en de heer Willem-Frederik Schiltz aanwijst als deelstaatsenator. Die lijst is ondertekend door de meerderheid van de leden van de politieke formatie.

Ik zal de ondertekende voordrachtlijst aan de griffier van de Senaat betekenen.

Ik feliciteer onze twee nieuwe collega’s met het opnemen van hun taak in de Senaat.

Verontschuldigingen
van de Vlaamse Regering, verslag door Jan Bertels en Lieve Maes
14 (2018-2019) nr. 1
van de Vlaamse Regering, verslag door Lorin Parys, Jan Bertels, An Christiaens, Lieve Maes, Steve Vandenberghe, Jan Durnez, Bert Moyaers, Herman Wynants, Bert Maertens, Joris Vandenbroucke, Manuela Van Werde, Bart Caron, Karim Van Overmeire, Tine Soens, Joris Poschet, Elke Van den Brandt, Johan Danen, Sofie Joosen, Cindy Franssen, Bart Van Malderen, Cathy Coudyser, Karin Brouwers, Miranda Van Eetvelde, Kurt De Loor, Gwenny De Vroe, Sabine Vermeulen, Sonja Claes, Rob Beenders, Peter Persyn en Piet De Bruyn
15 (2018-2019) nr. 1
van de Vlaamse Regering, verslag door Jan Durnez, Steve Vandenberghe, Tine Soens, Karim Van Overmeire, Katrien Schryvers, Elke Van den Brandt, Sofie Joosen, Bert Maertens, Joris Vandenbroucke, Cathy Coudyser, Kurt De Loor, Gwenny De Vroe, Lieve Maes, Sonja Claes, Rob Beenders en Jos Lantmeeters
1746 (2018-2019) nr. 1

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.