U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 19 december 2018, 14.10u

Voorzitter
Hulde
De voorzitter

Dames en heren, ik vraag even uw aandacht voor het volgende. De personeelsleden van het Algemeen Secretariaat die hier het meest zichtbaar aanwezig zijn, zijn de onthaalmedewerkers en onthaalmedewerksters. Welnu, als je met pensioen gaat, en je hebt 41 jaar gewerkt, waarvan 22 jaar in het Vlaams Parlement, dan mag je met grote tevredenheid met pensioen gaan. Vandaag gaat iemand van de onthaalmedewerkers met pensioen. Zij zit boven in de tribune, daar. Het gaat om Elsie Aelterman. Zij heeft 22 jaar in het Vlaams Parlement gewerkt. (Staande ovatie)

Mevrouw Aelterman stond hier bekend als ‘het Vlindertje’ omdat zij in het parlement alle functies van onthaalmedewerker kon uitvoeren. Ik vond dat ik daaraan vandaag toch eens extra aandacht moest besteden. Het is haar laatste werkdag. (Applaus)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.