U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 6 juni 2018, 13.59u

Voorzitter
Rouwhulde
De voorzitter

Dames en heren, op 30 mei 2018 overleed op 74-jarige leeftijd ere-Vlaams volksvertegenwoordiger Herman De Reuse.

De heer Herman De Reuse zetelde in onze assemblee voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt, nadien de kieskring West-Vlaanderen, van 1995 tot 2009. Hij sloot zich aan bij de Vlaams Belang-fractie.

Hij maakte zich vooral verdienstelijk als vast lid en secretaris van de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting en de Subcommissie voor Financiën en Begroting. In 2000 was hij lid van de Commissie van Onderzoek over de Toekenning en Aanwending van Scheepskredieten.

Mag ik u vragen te zijner nagedachtenis enkele ogenblikken van stilte in acht te willen nemen?

– De Vlaamse volksvertegenwoordigers nemen enkele ogenblikken stilte in acht.

Voorstel van het Uitgebreid Bureau betreffende de procedure voor de proefevaluatie van de directeur van het Vlaams Vredesinstituut

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.