U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 10 januari 2018, 14.08u

Voorzitter
Mededeling van de voorzitter
De voorzitter

Dames en heren, ik heb nog een oproep. Ik sluit nu de eerste vergadering van het kalenderjaar 2018 af, maar ik wil nog even uw aandacht vragen voor een nieuw initiatief van ons Vlaams Parlement, met name de nieuwe parlementaire televisieomroep. We zijn blij dat na een openbare aanbesteding vanaf deze maand de nieuwe zender vlaamsparlement.tv te zien is op kanaal 42 voor wie naar Telenet kijkt, en binnenkort ook op Proximus, en via internet op de website www.vlaamsparlement.tv. Deze zender zal verslag uitbrengen van de activiteiten hier in het Vlaams Parlement en wordt de enige zender die zich exclusief richt op het Vlaams Parlement en dus vooral op u, Vlaams Parlementsleden.

Mag ik u daarom vragen dat u via uw eigen kanalen, dus ook op sociale media, zo veel mogelijk uw medewerking verleent aan deze zender en dat u ook ruchtbaarheid geeft aan de uitzendingen van vlaamsparlement.tv. We hebben er als parlementaire gemeenschap alle belang bij dat onze activiteiten een zo breed mogelijk publiek bereiken, en de burger heeft er ook alle belang bij dat hij zo goed mogelijk wordt geïnformeerd over onze activiteiten.

Ik dank u voor uw medewerking, en wat ik u vooral toewens – mijnheer Lantmeeters, u hebt me daarstraks terechtgewezen, maar nu is iedereen in de zaal aanwezig –, is een gezond en vooral een politiek vruchtbaar 2018.

Gezondheidsdoelstelling 'De Vlaming leeft gezonder in 2025'
Regeling van de werkzaamheden

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.