U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 10 januari 2018, 14.08u

Voorzitter
Gezondheidsdoelstelling 'De Vlaming leeft gezonder in 2025'
De voorzitter

Hoofdelijke stemming

Dames en heren, aan de orde is de hoofdelijke stemming over de gezondheidsdoelstelling ‘De Vlaming leeft gezonder in 2025’.

Stemming nr. 3

Ziehier het resultaat:

104 leden hebben aan de stemming deelgenomen;
  95 leden hebben ja geantwoord;
    9 leden hebben zich onthouden.

Dientengevolge neemt het Vlaams Parlement de gezondheidsdoelstelling aan.

De heer Moyaers heeft het woord.

Bert Moyaers (sp·a)

Voorzitter, een gezondheidsdoelstelling waarbij we streven naar een gezondere Vlaming in 2025 is iets wat we als sp.a heel graag willen goedkeuren, maar ik onthoud mij omdat ik de aandacht wil vestigen op de groeiende gezondheidskloof, en dat we in deze plannen toch wel gerekend hadden op meer structurele en concrete tools om dat tegen te gaan.

van Rik Daems, Jan Van Esbroeck, Ward Kennes, Güler Turan en Wouter Vanbesien
1422 (2017-2018) nr. 1
Mededeling van de voorzitter

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.