U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 10 januari 2018, 14.08u

Voorzitter
Regeling van de werkzaamheden
De voorzitter

Dames en heren, wat de actuele vragen betreft, heb ik het reglement van het Vlaams Parlement nog eens nagelezen. Om het debat hier wat vlotter te laten verlopen, wil ik een beroep doen op artikel 92, punt 10, dat stelt dat de vraagsteller en het betrokken lid van de Vlaamse Regering geen gebruik mogen maken van enige tekst. Ik vind dat we dit systeem opnieuw moeten invoeren. Er zijn mensen die dat zeer goed kunnen zonder papier. Het is ook niet de bedoeling dat mensen op hun plaats een tekst aflezen. Het is de bedoeling dat iedereen zegt wat hij denkt te moeten zeggen. Dat geldt eveneens voor de ministers.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.