U bent hier

De voorzitter

Hoofdelijke stemming

Dames en heren, aan de orde is de hoofdelijke stemming over de motie.

De heer Sintobin heeft het woord.

Voorzitter, ik wil nog even benadrukken dat we het in onze motie gemakkelijk hebben gemaakt voor de collega's van de N-VA en vooral voor de heer Gryffroy. Wij hebben in onze motie gezet wat de heer Gryffroy hier vandaag en de afgelopen dagen heeft gezegd. Ik ga ervan uit dat het voor de N-VA, en in het bijzonder voor de heer Gryffroy, gemakkelijk zal zijn om onze motie goed te keuren.

De voorzitter

De heer Diependaele heeft het woord.

Matthias Diependaele (N-VA)

Voorzitter, het is mooi geprobeerd van de heer Sintobin, maar wij gaan natuurlijk de bespreking in de regering van vrijdag afwachten.

De voorzitter

Begin van de stemming.

Stemming nr. 3

Ziehier het resultaat:

100 leden hebben aan de stemming deelgenomen;
    5 leden hebben ja geantwoord;
  95 leden hebben neen geantwoord.

Dientengevolge neemt het Vlaams Parlement de motie niet aan.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.