U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 28 juni 2017, 14.01u

Voorzitter
Hulde
De voorzitter

Ik wil nog even een afscheidswoord richten tot mevrouw Caroline Bastiaens. Zij is een halve Limburgse of bijna een volledige Limburgse die naar Antwerpen is uitgeweken.

Dames en heren, we nemen hier namelijk afscheid van een van onze collega’s, Caroline Bastiaens. Beste Caroline, eerst en vooral wil ik u bedanken voor het werk dat u hier hebt geleverd in ons Vlaams Parlement sinds uw intrede op 5 december 2012. Toen verving u Ludwig Caluwé, eind vorig jaar werd u gevraagd om op dezelfde manier schepen te worden in Antwerpen in opvolging van Philip Heylen.

Dat waren telkens redelijk plotse en verrassende wendingen in uw carrière, maar u bent dat blijkbaar gewend, want vier maanden geleden verraste uw zoontje Mathis u ook al door twee weken vroeger ter wereld te komen dan verwacht. U ziet dat we alles over u weten.

Er loopt wel een rode – of een oranje zo u wilt – draad door uw carrière. U bent in 1998 begonnen als politiek medewerker bij CD&V, en u bent dat dus nog altijd. De politiek zit dus duidelijk in uw bloed. Nog een andere constante: in elke opdracht die u aanpakte, kwam u snel in een verantwoordelijke positie terecht. Van gemeenteraadslid tot schepen in Antwerpen, hier in ons parlement werd u als lid van de commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media al snel ondervoorzitter.

Wat me ook is bijgebleven, is dat u op de een of andere manier altijd een actuele vraag wist te stellen over de dag van de vrijwilliger en daar aandacht voor vroeg, ook in het kader van het sociaal-cultureel werk door vrijwilligers. Dat is een bewijs van waardering voor uw werk en ik ben ervan overtuigd dat uw inzet in Antwerpen ook sterk wordt gewaardeerd. U bent daar officieel schepen van Cultuur, Stads- en Buurtonderhoud, maar eigenlijk zou men u nu al beter schepen van Duurzaamheid kunnen noemen, gezien de initiatieven die u hebt genomen in verband met het wagenpark van de stad en van de vergroening van de straten en de woonomgeving. We bedoelen Antwerpen, natuurlijk.

Ik wens u heel veel succes in die opdracht als schepen en veel familiaal geluk samen met uw man Kristof en uw zoontje Mathis. (Applaus)

Mevrouw Bastiaens heeft het woord.

Caroline Bastiaens (CD&V)

Dank u wel, voorzitter. U bent goed geïnformeerd. Ik wil u en alle collega’s heel hard danken voor de afgelopen periode in dit parlement. Het was bijzonder boeiend, leerrijk en ook wel een eer om volksvertegenwoordiger te mogen zijn, ook om jullie collega te mogen zijn.

Een bijzonder woord van dank aan de collega’s van de commissie Cultuur. Ik denk dat we op die plek een heel bijzondere samenwerking hebben, ook over meerderheid en oppositie heen. Dat heeft regelmatig tot mooie resultaten geleid, waaronder het decreet dat we vandaag hebben goedgekeurd.

Ik neem met heel veel plezier afscheid van dit huis. Het grote voordeel is natuurlijk dat hier livestream is. Dus, collega’s, weet dat ik jullie af en toe zal volgen, zeker nu nog veel meer met die Antwerpse bril op. Dank u wel. (Applaus)

De voorzitter

Dank u wel, mevrouw Bastiaens.

Regeling van de werkzaamheden
Regeling van de werkzaamheden

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.