U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 10 mei 2017, 14.18u

Voorzitter
Verontschuldigingen
De voorzitter

Ik deel aan de vergadering mee dat er verontschuldigingen zijn ingekomen van de volgende leden:

Rik Daems, Mercedes Van Volcem, Manuela Van Werde: ambtsverplichtingen;

Ingeborg De Meulemeester, Peter Persyn, Hermes Sanctorum-Vandevoorde, Sabine Vermeulen: familieverplichtingen;

Ortwin Depoortere, Martine Fournier, An Moerenhout, Steve Vandenberghe, Freya Van den Bossche, Francesco Vanderjeugd, Johan Verstreken: gezondheidsredenen.

Minister Sven Gatz en minister Liesbeth Homans hebben zich verontschuldigd voor de toespraak van de heer Frans Timmermans.

Opening van de vergadering
Toespraak van de heer Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie en Europees commissaris voor Betere Regelgeving, Interinstitutionele Betrekkingen, Rechtsstatelijkheid en het Handvest van de Grondrechten, betreffende het witboek over de toekomst van Europa

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.