U bent hier

In de kijker

Voortzetting plenair begrotingsdebat

Vervolg van het plenaire debat over de begroting voor het jaar 2017

Download hier de sprekerslijst van het plenaire begrotingsdebat (pdf - versie 4 aangepast op 21/12/16 )

De plenaire vergadering bespreekt op woensdag 21 en donderdag 22 december de begroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het jaar 2017. De begroting regelt de inkomsten en uitgaven van de Vlaamse overheid voor het volgende jaar. Ze bestaat uit twee ontwerpen van decreet die elk jaar ter goedkeuring aan het Vlaams Parlement worden voorgelegd: het ontwerp van decreet middelenbegroting en het ontwerp van decreet uitgavenbegroting. Samen met deze begrotingsontwerpen voor 2017 diende de Vlaamse Regering ook het ontwerp van programmadecreet voor 2017 in. Daarin stelt ze maatregelen voor die nodig zijn om de begroting te kunnen uitvoeren.

Video

Agenda

vanaf 14:00 uur: VOORTZETTING VAN DE AGENDA VAN DE MORGENVERGADERING

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.