U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 6 juli 2016, 13.59u

Voorzitter
Vakantiewensen
De voorzitter

Dames en heren, beste collega’s, we zijn aan het einde gekomen van de werkzaamheden van de plenaire vergadering van dit parlementaire jaar. Voor mij persoonlijk komt er een einde aan mijn zevende zittingsjaar als parlementsvoorzitter. Ik heb die periode ervaren als zeven vette, vruchtbare jaren. (Applaus)

Dat dankzij u allen weliswaar, dankzij uw inzet, uw medewerking en – af en toe – uw aandacht. Ik wil u daarvoor met Bijbelse bewoordingen 7 maal 77 keer bedanken. Dat is toch mooi gezegd. Als tegenspreker is het mijn plicht om het spreekwoord te weerleggen dat 7 vette jaren zouden worden gevolgd door 7 magere jaren. Dat gaan we absoluut vermijden. Samen met u tracht ik ervoor te zorgen dat onze werkzaamheden de Vlaamse bevolking ten goede zullen blijven komen. De vergaderingen in deze Koepelzaal zitten er dus op, maar dat wil nog niet zeggen dat onze parlementaire activiteit stilvalt. De komende weken staan er nog diverse commissievergaderingen op de agenda, en net zoals in de vorige jaren kunnen commissies tijdens het reces worden samengeroepen. Hier in deze Koepelzaal verwachten we u terug bij de openingszitting van maandag 26 september. De reguliere zittingen van de commissies gaan van start op maandag 19 september. Ik wens u dan ook een deugddoende vakantie met familie, vrienden en al wie u dierbaar is.

Als voorzitter wil ik natuurlijk ook mevrouw Goossens en alle medewerkers van het Algemeen Secretariaat bedanken. (Applaus)

Ik hoop u natuurlijk allen opnieuw te mogen verwelkomen, fris van geest en rad van tong, maar bovenal in goede gezondheid.

Ik heb nog één oproep. U zult me dat niet kwalijk nemen. U weet dat er vanavond een voetbalwedstrijd is. Een van de ploegen die spelen, is die van Wales. Aangezien Wales toch een regio is waarmee we altijd goede contacten hebben gehad, stel ik voor dat u vanavond allemaal supportert voor Wales. Bij de uitgang krijgt u een vlaggetje met de draak van Wales erop. (Gelach. Opmerkingen)

Ik dank u allen zeer hartelijk.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.