U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 2 maart 2016, 14.00u

Voorzitter
Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging
De voorzitter

Dames en heren, bij brief van 23 februari 2016 heeft mevrouw Ingrid Lieten met ingang van 29 februari 2016 ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

Bij brief van 22 februari 2016 verzaakt mevrouw Joke Quintens, eerste opvolger, aan haar mandaat als Vlaams volksvertegenwoordiger.

De opvolger die in aanmerking komt om mevrouw Ingrid Lieten te vervangen, is derhalve de heer Bert Moyaers.

De geloofsbrieven van de Bert Moyaers werden reeds goedgekeurd in de plenaire vergadering van 17 juni 2014. Het administratieve onderzoek heeft uitgewezen dat sindsdien geen wijziging is opgetreden in de vervulling van de verkiesbaarheidsvoorwaarden.

Vraagt hierover iemand het woord? (Neen)

Ik roep de heer Bert Moyaers uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig hem uit aan het spreekgestoelte de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt: “Ik zweer de Grondwet na te leven.”

– Bert Moyaers legt de grondwettelijke eed af.

Mijnheer Moyaers, namens alle collega’s heet ik u van harte welkom in het Vlaams Parlement. (Applaus)

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.