U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 27 januari 2016, 14.16u

Voorzitter
Mededeling van de voorzitter
De voorzitter

Dames en heren, Gedichtendag opent ieder jaar de Poëzieweek op de laatste donderdag van januari. Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Op die dag staat de poëzie centraal in allerlei activiteiten van Nederlandse en Vlaamse scholen, bibliotheken, culturele instellingen en particulieren.

Om ook vanuit het Vlaams Parlement ons steentje hieraan bij te dragen, vraag ik aan de Vlaamse volksvertegenwoordigers en de Vlaamse ministers die op donderdag 28 januari in een commissie aanwezig zullen zijn, een favoriet gedicht voor te dragen. Dat kan zelfs van eigen hand zijn.

De parlementsleden en ministers kunnen hun gedicht voorlezen bij hun eerste tussenkomst in de vergadering. Deze gedichten worden traditiegetrouw opgenomen in het verslag van de vergadering. Op die manier draagt het Vlaams Parlement zijn steentje bij aan Gedichtendag en klinkt het parlement die dag ook een stuk poëtischer. En aangezien de Poëzieweek volgende week afgesloten wordt, zal ik dan aan het parlement een gedicht voorlezen.

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.