U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 6 januari 2016, 14.06u

Voorzitter
Onderzoek van een verzoek tot opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van een Vlaams volksvertegenwoordiger
De voorzitter

Besloten vergadering

Dames en heren, met toepassing van artikel 45, punt 3, van het Reglement van het Vlaams Parlement beslis ik om het onderzoek van een verzoek tot opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van een Vlaams volksvertegenwoordiger met gesloten deuren te behandelen.

Ik beveel dat iedereen, met uitzondering van de Vlaamse volksvertegenwoordigers, de griffier en het personeel, vereist voor de vergadering, de Koepelzaal verlaat.

Om de nodige voorbereidingen voor de besloten vergadering te kunnen treffen, is de plenaire vergadering zolang geschorst.

– De vergadering wordt geschorst om 17.15 uur.

– De vergadering wordt in het openbaar voortgezet om 17.44 uur.

De voorzitter

Mededeling van het besluit van de plenaire vergadering

Dames en heren, de plenaire vergadering heeft het onderzoek van een verzoek tot opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van een Vlaams volksvertegenwoordiger met gesloten deuren behandeld.

De Commissie voor de Vervolgingen heeft op 5 januari 2016 vergaderd over dit verzoek. Over deze vergadering werd mondeling verslag uitgebracht. Overeenkomstig het advies van de Commissie voor de Vervolgingen heeft de plenaire vergadering unaniem het verzoek van de procureur-generaal bij het hof van beroep te Brussel tot opheffing van de parlementaire onschendbaarheid om de onderzoeksrechter de mogelijkheid te bieden eventueel over te gaan tot de aanhouding van de heer Christian Van Eyken ingewilligd.

Ik zal de procureur-generaal hiervan in kennis stellen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.