U bent hier

Plenaire vergadering

donderdag 17 december 2015, 9.00u

Voorzitter
Verwelkoming
De voorzitter

Collega’s, we verwelkomen een buitenlandse delegatie in het Vlaams Parlement.

In het Russisch gaat het als volgt: ‘Dabró pazhálovatj vo Flamándski parláment’. (Applaus)

De voorzitter is de heer Vladimir Torlopov, ex-president van de Republiek Komi, de heer Stepan Zhiryakov, voorzitter van de wetgevende assemblee van de regio Trans-Baikal, de heer Oleg Kazakovtsev, vicepremier van de regio Kirov, en de heer Nikolay Dannov, secretaris. Van harte welkom in het Vlaams Parlement.

We vinden het altijd een heel grote eer dat men ons parlement bezoekt, zeker uit het grote Rusland. De gastheer vandaag is niemand minder dan de heer Peter Van Rompuy. (Applaus)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.