U bent hier

Plenaire vergadering

woensdag 30 september 2015, 14.45u

Voorzitter
Regeling van de werkzaamheden
De voorzitter

Dames en heren, op donderdag 15 oktober 2015 om 13.30 uur ontvangen wij de heer Mark Rutte, minister-president van Nederland, in het Vlaams Parlement.

Hij zal bij die gelegenheid de plenaire vergadering toespreken.

Daarom is er geen plenaire vergadering op woensdag 14 oktober 2015. De actuele vragen en de andere agendapunten zullen worden behandeld op donderdag, aansluitend op het bezoek van minister-president Mark Rutte.

Graag doe ik een warme oproep tot alle Vlaamse volksvertegenwoordigers en alle Vlaamse ministers om de plenaire vergadering van donderdag 15 oktober 2015 vanaf 13.30 uur bij te wonen.

Er wordt een heel strak schema aangehouden: de minister-president komt aan om 13.30 uur. Hij trekt ongeveer een uur uit voor zijn bezoek, en zal vervolgens naar de Europese Raad gaan, als ik het goed heb begrepen.  Ik doe een warme oproep om aanwezig te zijn.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.